Direct bestellen, geen gezeur

Er zijn vele redenen waarom ik blij ben met de komst van internet. Mail en social media zou ik niet meer kunnen en willen missen. Ook het gemak waarmee ik tegenwoordig via internet mijn bankzaken kan regelen, ervaar ik als een zegen. Al die functies van het ‘world wide web’ verbleken echter bij het grootste voordeel van allemaal: Ik hoef niet meer voor elke scheet die ik in het magazijn nodig heb, een vertegenwoordiger te bellen.

Ik heb me er altijd groen en geel aan geërgerd dat wanneer ik iets eenvoudigs nodig had, bijvoorbeeld wat etiketten op rol, dat er meteen geprobeerd wordt om me meteen op de hoogte te brengen van alle aanbiedingen de de leverancier heeft. En de eerlijkheid gebied me dat ik moet toegeven dat ik er in verleden dan ook regelmatig ingestonken ben en meer bestelde dan ik nodig had.

Tegenwoordig gebeurt dat gelukkig niet meer. Als ik nu etiketten op rol nodig heb, dan bestel ik die. En dan alleen die etiketten. Niets anders. Snel en simpel en zonder de bemoeizuchtige tussenkomst van een verkoper.