Leuke Fietsapps

Fietsen is en blijft een heerlijke bezigheid. Met veel plezier plannen mijn man en ik jaarlijks diverse fietsroutes door Nederland in. Omdat fietsen zo populair is in Nederland zie je dat het aantal apps voor om je smartphone ook snel groeit. Hieronder mijn top 3 fietsapps die ik graag gebruik.app-icon-fietsen-ANWB

1: ANWB fietsen

Met de handige ANWB app plan je routes via knooppunten door heel Nederland. Ook kun je de routes opslaan. In de app zitten een aantal gratis ANWB routes. Als je over alles wilt beschikken moet je wel betalen.

Je kunt de app op twee manieren gebruiken. Je start de route en ziet je eigen positie op de kaart, het routeverloop en de knooppunten. Ook kun je kiezen voor een weergave met alleen de knooppuntvolgorde. Verder is de app handig voor als je pech onderweg hebt. Je ziet namelijk alle fietsservicepunten met een ANWB fiets service box op de kaart. Je kunt daar zelf simpele reparaties uitvoeren. Als je je fiets zelf niet kunt repareren dan kun je via de app contact opnemen met de Wegenwacht Fiets Service. Wij hebben dit zelf niet nodig omdat we onze fietsen verzekerd hebben via www.fietsverzekering.nl. We fietsen beide op dure elektrische fietsen en zijn verzekerd voor zowel diefstal, schade als pechhulp. Als we dus pech zouden krijgen onderweg kunnen we fietsverzekering.nl bellen.

2: Fietsen123 app

In de Fietsen123 app zitten honderden gratis knooppuntenfietsroutes. Je kunt de app op je fiets gebruiken als kaart, omdat de routes zijn afgebeeld als knooppunten op een landkaart. Verder biedt de app handige informatie zoals fietsenmakers in de buurt, fietsverhuurbedrijven, oplaadpunten en ga zo maar door.

3: Abel Life

Ook een super leuke app is de app Abel Life. Op deze app vind je niet alleen fietsroutes maar ook wandel-, vaar-, ruiter-, en skeelerroutes in Nederland. Wij gebruiken deze app ook graag als we wandelingen maken. De app bevat super handige informatie over onder andere de natuur. Zo kun je dieren leren herkennen door de ingebouwde geluiden in de app en krijg je informatie over de natuur en cultuur in de omgeving.