De mooiste gerechten voor tijdens het kerstdiner

Tijdens de feestdagen willen we allemaal ons best doen om onze gasten te verwennen met heerlijke gerechten. Het kerstdiner is hierbij de kers op de taart. In dit artikel delen we enkele van de mooiste gerechten die je tijdens het kerstdiner kunt serveren. Het gebruik maken van de juiste pannensets is hierbij wel belangrijk. Er is voor ieder wat wils, dus laat je inspireren en maak van je kerstdiner een onvergetelijk feestmaal.

Kalfsvlees met champignons en peterselie

Kalfsvlees met champignons en peterselie is een heerlijk en eenvoudig gerecht om te maken. Het recept begint met het marineren van het kalfsvlees met olijfolie, knoflook, zout en peper. Daarna bak je het vlees in een koekenpan tot het mooi bruin en gaar is. Voeg vervolgens de gesnipperde champignons en de gehakte peterselie toe en bak alles nog even mee. Serveer het gerecht met bijvoorbeeld rijst of aardappelpuree en een frisse salade. Het kalfsvlees is sappig en smaakt heerlijk in combinatie met de champignons en de peterselie. Een perfect gerecht voor een avondje thuis of als je gasten wilt verrassen.

Biefstuk met rode wijn en salie

Het recept begint met het marineren van de biefstuk met rode wijn, olijfolie, knoflook, zout en peper. Laat het vlees vervolgens een paar uur marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Verhit daarna een koekenpan en bak de biefstuk aan beide kanten tot het mooi bruin en gaar is. Voeg vervolgens de gehakte salie toe en bak deze even mee. Serveer de biefstuk met de rode wijn-saliemarinade en bijvoorbeeld gebakken aardappelen of een salade. Dit gerecht is perfect voor een romantisch diner of als je gasten wilt imponeren met je culinaire vaardigheden.

Varkenshaas met uien en spek

Het recept begint met het marineren van de varkenshaas met olijfolie, knoflook, zout en peper. Laat het vlees vervolgens een paar uur marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Verhit daarna een koekenpan en bak het spek aan tot het knapperig is. Voeg de gesnipperde uien toe en bak deze even mee. Haal het spek en de uien uit de pan en bak vervolgens de varkenshaas aan beide kanten tot het mooi bruin en gaar is. Voeg het spek en de uien weer toe en bak alles nog even mee. Serveer het gerecht met bijvoorbeeld rijst of aardappelpuree en een frisse salade. Een heerlijk gerecht dat perfect is voor een avondje thuis of als je gasten wilt verrassen.

Andere berichten uit deze categorie