Tips en tricks voor het leggen van een laminaatvloer: voorkom deze fouten

Het leggen van een laminaatvloer kan een grote klus zijn, maar met de juiste kennis en tools kun je het zelf aanpakken. Om te zorgen dat de vloer er professioneel uitziet en jarenlang meegaat, is het belangrijk om een aantal fouten te vermijden. In deze gids geven we tips en tricks voor het leggen van een laminaatvloer en bespreken we de meest voorkomende fouten.

Onvoldoende voorbereiding van de ondergrond

Voordat je begint met het leggen van de laminaatvloer, is het belangrijk dat de ondergrond goed voorbereid is. Dit betekent dat de vloer egaal, schoon en droog moet zijn. Eventuele oneffenheden dienen geschuurd of opgevuld te worden. Verwijder ook alle oude lijmresten of nagels.

Geen ondervloer gebruiken

Een ondervloer is niet alleen goed voor de isolatie, maar helpt ook om eventuele oneffenheden in de ondergrond te verbergen. Dit zorgt ervoor dat de laminaatplanken strak op de vloer liggen en dat er geen kieren ontstaan.

Verkeerde afstand tussen de planken

Het is belangrijk om een kleine ruimte tussen de planken aan te houden om uitzetting van het materiaal te voorkomen. Hiervoor kun je gebruik maken van afstandhouders.

Onjuist afkorten van de planken

Het is belangrijk om de planken juist af te korten zodat ze netjes aansluiten tegen de wanden en andere obstakels in de kamer. Gebruik hiervoor een afkortzaag of een zaagtafel.

Slecht gereedschap

Zorg dat je goed voor de dag komt met top gereedschap. Via Pilgrim Tools vind je altijd wat je zoekt en kun je gemakkelijk de prijzen vergelijken tussen verschillende aanbieders zodat je nooit teveel betaald.

Onvoldoende afwerking

Na het leggen van de laminaatplanken is het belangrijk om de afwerking te doen. Dit betekent dat je de randen afkort en de tussenruimtes afdicht met kit. Laat de kit goed drogen voordat je de vloer belast.

Het leggen van een laminaatvloer kan een grote klus zijn, maar met de juiste kennis en tools kun je het zelf aanpakken. Door deze fouten te vermijden zorg je ervoor dat de vloer er professioneel uitziet en jarenlang meegaat. Wees niet bang om hulp te vragen of advies in te winnen bij de verkoopmedewerkers van de bouwmarkt als je twijfelt.

Andere berichten uit deze categorie

Hoe glas je werkruimte op kantoor of thuiskantoor kan transformeren voor meer productiviteit

Lees dit artikel

Alles wat je moet weten over hout containers

Lees dit artikel

Alles wat je moet weten over terrasoverkapping

Lees dit artikel