Feiten over zweet en infrarood sauna’s

De gezondheidsvoordelen van infrarood sauna’s zijn talrijk. In een SuperSauna infrarood sauna zul je overvloedig zweten. Naast de detox voordelen, zijn er werkelijke voordelen van alleen maar zweten. Diverse artsen hebben onderzoek gedaan naar de fysiologische effecten van zweten in een sauna en zijn tot de conclusie gekomen dat het net zo effectief kan zijn als regelmatig sporten om het cardiovasculaire systeem te conditioneren en calorieën te verbranden. Zweten in een sauna is volgens hen een goede training voor mensen die niet kunnen sporten, zoals gehandicapten in een rolstoel of immobiele sporters die herstellen van een blessure.

De voordelen van zweten en infrarood sauna’s

Zweten is goed voor je lichaam. Het is niet alleen een organisch afkoeling mechanisme en een immuunrespons op bepaalde ziekten, maar ook een middel om op natuurlijke wijze te ontgiften, omdat het zware metalen en andere schadelijke stoffen uit je systeem transporteert. Als je je ooit hebt afgevraagd waar de uitdrukking “je in het zweet werken” vandaan komt, dan kun je er zeker van zijn dat deze geweldige voordelen er iets mee te maken hebben.

Maar wie heeft er tijd om elke dag vijf kilometer hard te lopen of een wedstrijdje basketbal te spelen om te genieten van de gezonde effecten van flink zweten? Een paar uur sporten is gewoon niet haalbaar als werk en gezinsverplichtingen voortdurend om je aandacht vragen, en daarom wenden veel mensen zich tot infraroodsauna’s.

Infraroodsauna’s genereren warmtegolven die tot diep in het lichaam doordringen en hetzelfde soort zweet produceren dat je zou ervaren als je stevig aan het sporten bent. Dit betekent dat je dezelfde geweldige voordelen hebt, waaronder de volgende:

  • Ontgifting
  • Gewichtsverlies
  • Verbeterde bloedsomloop
  • Ontstopte poriën en een beter uitziende huid
  • Sterker immuunsysteem
  • Vermindering van stress

Het lijdt geen twijfel dat de dagelijkse realiteit je beste bedoelingen in de weg kan staan en je ervan kan weerhouden dingen te doen waarvan je weet dat ze van vitaal belang zijn voor jouw gezondheid. Maar zelfs als je geen tijd heeft om zo vaak naar de sportschool te gaan als je zou willen, kun je toch genieten van de voordelen van gezond zweten door slechts 15 minuten per dag door te brengen in een infrarood sauna. Bezoek de website van SuperSauna om te ontdekken welk model sauna voor thuis geschikt is voor je.

Andere berichten uit deze categorie

Kniebrace kopen? Dit moet je weten

Lees dit artikel

Gezondheid tips voor de moeders

Lees dit artikel