Kniebrace kopen? Dit moet je weten

Een kniebrace is een handig hulpmiddel voor als je bijvoorbeeld pijnlijke of zwakke knieën hebt. In de sportwereld zien we dat kniebraces gebruikt worden, maar het hulpmiddel heeft meerdere functies. Wanneer je een exemplaar wilt kopen heb je keuze uit verschillende modellen en mogelijkheden. Daaronder kun je kiezen uit 3 verschillende beveiligingsniveaus. In onze blog vertellen we meer over de beveiligingsniveaus, zodat je zelf een goede inschatting kunt maken in welke brace je nodig zou hebben.

Kniebrace met beschermingsniveau 1

Een kniebrace met beschermingsniveau 1 is feitelijk de brace met het laagste beveiligingsniveau. En je koopt de brace als je bijvoorbeeld last hebt van pijnlijke spataderen. Door een minimale druk wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en worden pijnlijke knieën voorkomen. Een brace met niveau 1 helpt ook tegen gezwollen knieën en mensen met bijvoorbeeld een lopersknie. De aandoening wordt ook wel een Runners Knee genoemd. Mensen met reuma hebben eveneens baat bij dit model.

Beschermingsniveau 2

Een kniebrace met beschermingsniveau 2 staat gelijk aan een brace met een gemiddelde bescherming van de knieën. Vooral mensen die last hebben van overbelasting van de knie, door bijvoorbeeld intensief sporten of trainen, hebben baat bij de brace met dit beschermingsniveau. Ook voor mensen met middelzware artrose is het product een goede keuze. Terwijl je dit model ook kunt kopen wanneer je bijvoorbeeld last hebt van kneuzingen, verstuikingen of wanneer de knieschijf uit de kom is geweest. Dan bevordert de brace het herstel van de knie. Deze braces hebben ook baat wanneer je last hebt van slijmbeursontstekingen.

Kniebrace met beschermingsniveau 3

Beschermingsniveau 3 houdt in dat je een kniebrace met de maximale bescherming gebruikt. Zware artrose of een fikse instabiliteit doet je uiteindelijk beslissen om voor dit model te kiezen. Ook bij beschadigde meniscus en kraakbeen kan de kniebrace helpen terwijl mensen met gescheurde kruisbanden ook baat hebben bij dit model. Wanneer het een ernstige blessure of aandoening betreft, zal een arts of fysiotherapeut vrijwel altijd een brace met beschermingsniveau 2 of 3 aanbevelen. Afhankelijk van hoe ernstig de situatie natuurlijk is.

Ga je ze kopen?

Wil je een kniebrace kopen? Dan heb je enorm veel keuze uit verschillende modellen. Er zitten verschillen in groottes, kleuren, materialen en prijzen en wij snappen dan heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig kun je op websites van aanbieders filteren op specifieke eigenschappen of filteren op basis van de klachten die je ervaart.

Veel mensen vragen zich ook af of een kniebrace wel de oplossing is, maar zeker bij de klachten die we hebben beschreven doet een brace meer goed dan kwaad. Je kunt er ook gewoon meelopen en meewerken en er zelfs mee sporten wanneer je het juiste model kiest. Het is wel van cruciaal belang dat de brace goed omsluit en lekker zit. In dat opzicht is  het dus belangrijk om nauwlettend de instructies op te volgen in hoe je het been opmeet en de juiste brace kiest die dan ook past.

Andere berichten uit deze categorie

Feiten over zweet en infrarood sauna’s

Lees dit artikel

Gezondheid tips voor de moeders

Lees dit artikel